Aktuellt i Stabby prästgård

Sommaren är här

Och inga medlemsaktiviteter ordnas förrän i höst. Men du är alltid välkommen att komma till vår vackra trädgård, när det inte är uthyrt, med eller utan eget fika och sitta under de praktfulla lindarna och njuta. – Gå på hemsidan in på  Uthyrning: Se lediga tider.

Den 3 juli börjar söndagskaféet igen och håller på til Stabbydagen åtminstone. Nu har vi riktigt bryggt kaffe, en glädje för oss kaffemostrar. Välkommen!

Matlagningskväll 1 juni

Kerstin Riedel har länge undervisat om vad som är ätbart i naturen. Nu var vi sexton deltagare som fick se och smaka på maträtter som Kerstin tillagade på trangiakök. Som ingredienser hade hon maskros, kirskål, ryssgubbe, groblad, brännässla, vitplister, syrén med mera och rejäla slurkar med rapsolja. Förutom de tillagade rätterna fick vi smaka på mördegskakor med inkavlade blommor.

Kersti har samlat sina recept i en bok som man kan köpa för egen utskrift, en pdf-fil, för 40kr.

Swisha 40 kr till 070 242 03 80 och skriv din mejladress i meddelandet så kommer filen. Kul och lärorikt!

Gudstjänst med Nils Erik Åberg på Kristi himmelfärdsdagen

Gudstjänsten i Stabby prästgård på Kristi Himmelsfärdsdag den 26 maj var välbesökt och en ljus och fin högtid.
Nils Erik Åberg predikade och Harald Götlind spelade nyckelharpa. En av psalmerna var ”I denna ljuva sommartid, gå ut min själ och gläd dig vid den store Gudens gåvor”. Tonsättare till den är ärkebiskop Nathan Söderblom, som med familj bodde på prästgården i början av 1900-talet. – Kyrkkaffe intogs både i Stabbygården och  i trädgården.

Ny fågel siktad i Stabby

Gökottan söndagsmorgonen den 8 maj i Stabby backe blev lyckad och spännande. 24 deltagare och ledaren Roger Gyllin lyssnade och spanade och såg 24 arter, lika många som året innan. Årets nykomling av alla sammanlagda från gökottans 16 år var silltruten.

Elisabet Bern om Jenny Lind 4 maj

Elisabet Bern höll ett innehållsrikt föredrag om Jenny Lind. Elisabet är medlem i Jenny Lind-sällskapet och berättade utförligt om Jennys förhållande till Malla Silverstolpe och Uppsalas musikaliska liv under Geijers tid. Väldigt informativt och fullt med okända detaljer om vår svenska näktergal.

Ulrika Knutsons föredrag framskjutet till onsdag 14 september kl 19.

”Vad Gud vill vill kvinnorna!”.
Ulrika Knutson om Kerstin Hesselgren, en av de fem första kvinnorna i riksdagen. En enastående personlighet i svensk politik.

Vill du bli medlem?

Här kan du läsa hur du gör!