Aktuellt i Stabby prästgård

Äggförsäljning

Den 25 juli var en smällhet dag, men en del besökare kom ändå till kaféet och njöt av skuggan under lindarna. vi kunde köpa de vackrast ägg från svenska rashöns. Chansen återkommer den 1 och 15 augusti.

Prästgårdskafé med styrelsen och andra medlemmar den 13 juni i bästa tänkbara väder.

Trädgården fylldes snabbt och det hembakta fick en strykande åtgång. Många ville titta på den fotoutställning som pågår i Stabbygården. Jättefina foton från Luthagen. Vi hoppas på fortsatt gottt väder på söndagar och lagom regn under veckorna. Välkommen du också!

Intressant vandring i Eriksdal med Agnetha Pettersson

Det slutade precis att regna när vi samlats för att se och lära oss om den del av Luthagen som kallas Eriksdal mellan Börjegatan-Ringgatan-Dalabanan och Hällbygatan. 18 medlemmar och hunden Greta gick ut i den underbara kvällen och fröjdades över att så stora delar av området räddats från rivning och hård exploatering. Ofta med ideella insatser och hård kamp från de boende. Nu har dessa unika kvarter med flera  Leche-hus, lummiga trädgårdar och trånga gator fått leva kvar och många hus är varsamt upprustade. Agnetha visade bilder från Upplandsmuseets arkiv med gatuvyer från tidigt 1900-tal och framåt.

Sommaren i Stabby prästgård

Rebecka Ell  visar fotoutställningen Ett Luthagsliv: stadsdelen under de fyra årstiderna med fokus på blomster, byggnader, parker och klassiska siluetter. Se bild nedan.

Claudia Rodriguez Zarre som hade bildutställning förra sommaren återkommer med temat Linné & Co.

Övrigt

Årsavgiften önskar vi snarast . Enskild medlem 200 kr, Familj 300 kr. Bankgiro 5382-7192. Meddela din mejladress till föreningen.

Hösten

Vi tror på ett fylligt program för höst och vinter. Väl mött också i vår och sommar!

Vill du bli medlem?

Här kan du läsa hur du gör!