Gökotta med Roger Gyllin

Stabby Backar är berömt för sin artrikedom. Nu får vi se om fågelåkern haft gynnsam inverkan. Samling vid Stabby prästgård. Klä dig varmt! Tag gärna med kaffekorg och kikare och något att sitta på vid den avslutande kaffestunden.  

Ola Larsmo berättar om arbetet med boken Swede Hollow

Bild: Pelle Johansson/ Elin Bågviken Ola Larsmo har en rik bokproduktion där han ofta beskriver utsatta männsikors liv. Swede Hollow har blivit en storsäljare och handlar om en grupp svenskar som kom till St. Paul i Minnesota. I kväll får

Gudstjänst i Stabby prästgård

Nils Erik Åberg predikar. Gunilla Norlin med kyrkokör. Kyrkkaffe.

Guidad visning i den nya Tiundaskolan

Följ med på en spännande rundvandring i den ultramoderna skolan! Samling vid huvudingången i hörnet av Sibyllegatan/Ringgatan. Obs! Begränsat antal. Anmälan till Elsa Carlsson, 018-51 87 53, 3–4 juni, säkrast klockan 9–11.

Bakom kulisserna på Sveriges Radio

Radioreportern Maria Ridderstedt, med rötter i Luthagen, berättar om sitt arbete som reporter på Ekot. Det handlar om allt från grävande journalistik till att bevaka val i Zimbabwe. Foto: Pablo Dalence/Sveriges Radio.

Stabbydagen – samarrangemang med Gröna Sköna Stabby

Servering, loppis, musik och föredrag i Stabby prästgård. Många aktiviteter i hela Stabbyskogen och Hällby. Föreningsmedlemmar kan hyra eget loppisbord. Kontakt: loppis@stabbygarden.se. Se affischer i närområdet.

Vad gör egentligen en dirigent?

Ett interaktivt föredrag, där dirigentskapets innersta hemligheter avslöjas. Vi sjunger och dirigerar tillsammans med Robert Sund. Robert är  vida berömd, inte minst för att han framgångsrikt lett OD under många år till alla Uppsalabors lycka. Vi lovar en genommusiklisk kväll.

Djur, natur och människor

Roger Gyllin tar oss med på en resa i det annorlunda Bulgarien. Roger är en stor kännare av Bulgarien, ett land som är ganska okänt för de flesta av oss men som har underbar natur och en lång dramatisk  huistoria.

Inför julen

Vi njuter av julstämning med luciatåg och julsånger.  Adventsfika med hembakat saffransbröd och pepparkakor till självkostnadspris. 

Top